Federer do čtvrtfinále

13.08.2010 00:31

AKTUALIZOVÁNO

Roger Federer má možnost oplatit Tomáši Berdychovi dvě letošní porážky poté, co se probojoval mezi osm nejlepších tenistů. V osmifinále zdolal Francouze Lllodru 7:6(2) 6:3.

Roger nevstoupil do zápasu ideálně a v prvním setu prohrával 1:4 30-30. Ze začátku nemohl najít recept na taktiku francouzského tenisty, která byla založena na častém podnikání výletů na síť. Celkově na síťi Llodra odehrál jednapadesát míčů zápasu. Poté ovšem Federer zapnul na plné obrátky a po zisku 12 ze 17 gamů se mu podařilo postoupit.

Federer, jenž zde zvítězil v letech 2004 a 2006, loni nestačil na Rogers cupu na Tsongu, proti kterému vedl již 5:1 ve třetím setu a ztrátou koncentrace dokázal ještě tento zápas prohrát. Švýcar, vyjímaje letošního triumfu na Australian Open, získal poslední titul téměř před rokem v americkém Cincinnati. Podnik v Cincinnati bude po Torontu dalším turnajem, kde se Roger představí.

Český tenista porazil Ukrajince Dolgopolova 6-3, 6-7(5), 6-4. K tomuto vítěství si Berdych pomohl jedenácti esy.

  ,,V současné době hraje skvěle, tak věřím, že se mi ho podaří trochu zastavit. Ve Wimbledonu a Paříži hrál parádně, ke všemu mě porazil v březnu v Miami, kde jsem měl při podání mečbol. Věřím, že budu dělat méně chyb a odehraji zítra dobrý zápas" prohlásil Federer.  

 

 

 

 

 

 

 

Zpět